Tuesday, April 3, 2007

Παράκληση: Μην τρώτε ότι «γλυκό» σας πασάρουν στα μούτρα!

(Είναι ένα μεγάλο post, για τα στάνταρ μου και τα γούστα μου)

Σκεφτόμουν το θέμα των σχέσεων τον τελευταίο καιρό, όπως κάνουν όλοι, είχα μπλοκάρει μπορώ να πω..Tα νέα από το μέτωπο των ερωτογενών ζωνών τελευταία είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά και αποπροσανατολιστικά. Τόσο τα δικά μου, όσο και του περίγυρου μου (το οποίο με καταθλίβει ακόμα περισσότερο).

Και επειδή όταν πελαγώνω εγώ, ΠΕΛΑΓΩΝΩ με κεφαλαία γράμματα, έπρεπε πάση θυσία να σκεφτώ κάτι, κάπως που να μου ξεκαθαρίσει το πεδίο. Να επικρατήσει πάλι νηνεμία στον εγκέφαλο μου και να αποκτήσω πάλι αυτήν την προκλητική σιγουριά (και θράσος θα έλεγα) του ότι:

Δεν παίζει άγχος παιδιά, όλα είναι μια χαρά και εφόσον έχουμε την υγεία μας, όλα τα καλά θα ακολουθήσουν και τέλοσπαντων, είμαστε τόσο γαμάτα ατομάκια ώστε να πάρουμε ότι αξίζουμε, να έχουμε και τη μαγκιά να κάνουμε μόνο σωστές επιλογές και να βγάζουμε από το «παιχνίδι» της δικής μας ζωής αυτούς που δεν είναι «fair players».

Το μυαλό του ανθρώπου όμως είναι πολύ περίεργο πράγμα, και ακόμα αν είμαι σε θέση να διατυπώσω σε ένα ικανοποιητικό βαθμό αυτή τη φιλοσοφία που λατρεύω να στηρίζω, δεν μπορώ πάντα να με πείσω για αυτή. Χρειάζομαι κάτι παραπάνω, κάτι άλλο, όχι τίποτα φανταστικό. Καμιά φορά μου αρκεί απλά ένα άλλο παράδειγμα ή μια αντιστοίχιση με ένα άλλο γεγονός, που το κατέχω αρκετά ή μου αρέσει πάρα πολύ. Έτσι, έγινε και τώρα.

Εκεί που είχα μπλεχτεί, θυμήθηκα τα γλυκά (πόσο δύσκολο είναι άραγε να θυμηθείς τα γλυκά!). Το πόσο πολύ αγαπώ τα γλυκά και το πόσο πολύ δεν μπορώ να τους αντισταθώ. Ενώ έχω ιδιαίτερη προτίμηση στη σοκολάτα (ώ μα τι παράξενη κοπέλα αυτή η Gogo!) δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει ασυγκίνητη οποιοδήποτε γλυκό θα σκάσει μπροστά μου (εντάξει, κάτι νερατζάκια και τέτοια ξεχάστε τα!). ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, σκέφτηκα πως στην κατηγόρια – θέμα «γλυκά», επειδή δε θέλω να γίνω μια τεράστια γουρούνα που θα κάθεται να κλαίει όλη μέρα γιατί έφαγε εκείνη την τελευταία μπουκιά γλυκού, συνηθίζω και προσπαθώ (όπως όλοι οι άνθρωποι νομίζω), όχι να μην τρώω γλυκά, αλλά αλίμονο, να κάνω υπομονή, όσο μπορώ, για να φάω τουλάχιστον ένα πολύ αγαπημένο μου γλυκό. Ή έστω, κάποιο που θα μου αρέσει πάρα πολύ, που όταν το δω, θα πω, οκ, αυτό το γλυκό αξίζει να πάρω τις θερμίδες του, αξίζει να το «χτυπήσω», αξίζει να πρέπει μετά να προσπαθήσω λίγο παραπάνω κάνοντας δίαιτα και γυμναστική για να το χάσω… Έχω την αίσθηση, ότι όλοι οι άνθρωποι αυτή τη σχέση έχουν πάνω κάτω με τις γλυκές λιχουδιές.


Αυτό το υπέροχα σερβιρισμένο, και μαγειρεμένο από τον ίδιο, σουφλέ μου πάσαρε στα μούτρα ο bro με το που γύρισα από το Ναύπλιο... Ε, γίνεται να μην αμαρτήσεις;;;

Ε, κάτι τέτοιο, είπα μέσα μου, είναι και οι ερωτικές σχέσεις. Γλυκές λιχουδιές που σου εμφανίζονται και που δεν πρέπει να πέσεις με τα μούτρα να τις φας απλά και μόνο επειδή σου τις πρόσφεραν (όπως σου προσφέρουν ένα πολύ μέτριο κοκάκι πχ., που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να το φας - φάω, αν και θα το φας - φάω επειδή είσαι – είμαι λιγούρι).

Καταλαβαίνω πως έχουμε όλοι μέσα μας μεγάλη λιγούρα για έρωτες, πάθη και αγάπες. Και αυτό μας παρασύρει, άνθρωποι είμαστε, και αρκούμαστε σε μετριότητες στη ζωή μας. Αλλά, σας παρακαλώ, be brave, και όλα θα πάνε καλά. Επιδείξετε (και όχι πηδήξετε) λίγη από την προσωπικότητα που όλοι έχετε (τουλάχιστον όσοι διαβάζετε, πιστεύω ότι έχετε, και όχι, αυτό δεν είναι γλείψιμο, είναι alert). Όλα έχουν το τίμημα τους, και δε θα σας αρέσει καθόλου τη μέρα που θα καταλάβετε ότι φάγατε τόσα πολλά άνοστα «γλυκά» που είστε και νιώθετε τόσο χοντροί και τεράστιοι όσο το Κενό!

Και επίσης, επειδή δεν αντέχω να το λέω άλλο, όσοι αναλογικοί (που λέει και ο Loop) γνωστοί μου διαβάζετε, μη μου ξαναναφέρετε για τους επόμενους 3 μήνες (τόσοι υπολογίζω πως μου χρειάζονται) κανένα απόσπασμα (γιατί αποσπάσματα είναι αυτά) από ανισόρροπη, αψυχολόγητη, ανώριμη, ανέραστη και κυρίως βαρετή και μέτρια ερωτική συναναστροφή δική σας ή άλλων, γιατί περνάω κρίσιμη περίοδο – φάση αμφισβήτησης του ονείρου μου που με θέλει να πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες καρδιές και ακέραιοι χαρακτήρες.

Αν υποπέσετε σε σφάλμα να φάτε ένα ακόμα αδιάφορο γλυκό, κλαφτείτε στον κολλητό σας, την κολλητή σας, αλλά please, ΜΗΝ το διαδίδετε προσπαθώντας να το «χωνέψετε». Ρίχνετε έτσι την ψυχολογία όσων κάνουν κράτη για να χτυπήσουν κανά καλό γλυκάκι!

Να σημειωθεί, ότι κινητοποιήθηκα να κάνω post για αυτό το συνειρμό που επιστράτευσα ώστε να λύσω την παρούσα σύγχυση μέσα μου, αφού διάβασα αυτό το post της Misirlou (για όσους θα διάβασαν - σουν, ότι είναι για μένα τα γλυκά είναι για τη Misirlou η μακαρονάδα).

Τέλος, αυτό είναι ένα post για το οποίο δεν είμαι και πολύ υπερήφανη γιατί δείχνει ότι είμαι ευάλωτος.

Άνθρωπος…

Επίκαιρο Moto:
Βαστάτε τ’ άρματα!

26 comments:

Unknown said...

Καλά τα λες εσύ, αλλά τι να κάνουμε και εμείς που θέλουμε να ζούμε κάθε στιγμή κάθε λεπτό όσο πιο ζωντανά και δυνατά μπορούμε. Γιατί όπως και να το κάνουμε μια ζωή την έχουμε... Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε και τα συναφή.
Συμφωνώ στο να μη χαραμίζεσαι σε κανέναν που δεν το αξίζει. Αλλά αν βρεις κάποιον που το αξίζει πάλεψέ τη τη δουλειά!
Αλλά επειδή σε κόβω για γαμώ τα ατομάκια και εμπίπτεις στην κατηγορία ευαίσθητη (όπως και εγώ άλλωστε) σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι θα το βρεις!
Το θέμα είναι ότι όταν το εντοπίσεις να είσαι σε θέση να το καταλάβεις και να μην το αφήσεις να περάσει περιμένοντας κάτι καλύτερο (το καλύτερο γλυκό). Hello... το έχεις μπροστά σου και άρπαξέ το. Δεν χωρούν πολλές στενοχώριες σε μια ζωή. Live free - Live loud - και όπως μου αρέσει να λέω "Ρούφα το μεδούλι της ζωής"

ThinkaGeek said...

ahaahah:) orea

tora pou vrikame to analogiko bug pou exeis sta glika boroume na to ekmetaleutoume katalila.

JoaN said...

"Επιδείξετε (και όχι πηδήξετε) λίγη από την προσωπικότητα που όλοι έχετε (τουλάχιστον όσοι διαβάζετε, πιστεύω ότι έχετε, και όχι, αυτό δεν είναι γλείψιμο, είναι alert). Όλα έχουν το τίμημα τους, και δε θα σας αρέσει καθόλου τη μέρα που θα καταλάβετε ότι φάγατε τόσα πολλά άνοστα «γλυκά» που είστε και νιώθετε τόσο χοντροί και τεράστιοι όσο το Κενό!" -> ναι? ναι ναι ναι!!!! θα το κορνιζάρω!!! Μια χαρά τα λες...

Trilian said...

κοίτα να δεις και εγώ τα ίδια έλεγα αυτό το Σκ... βρε μήπως είμαστε υπεραισιόδοξες τελικά;;;;

snikolas said...

Τι θα γίνει με σένα; Όλο δίκιο θα έχεις;

nuntius said...

Ως γωστόν όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι είτε παράνομα είτε ανήθικα είτε παχαίνουν. Outlaw we salute you!

Fight Back said...

δηλαδη αν καποιος τυχερος τρωει καθημερινα μακαροναδα και κορυφαιο γλυκο τι γινεται?
εχω μπερδευτει με τις παραβολες σας, αισθηματικα με θερμιδομετρητη πρωτη φορα συναντω

Aggelos Spyrou said...

Παρακαλώ!! Με ακούτε?

Έχετε φρέσκιες πάστες?

ο:)

Spyros said...

wraia h antistoixish. alla ta pragmata ta vlepeis apo thn dikh sou meria etsi, yparxoun kai alles meries :)
o kathenas metavolizei diaforetika ta glyka pou trwei, non?

Fight Back said...

επισης μετα τη νηστεια ρε παιδια μα το θεο θα πιασω ενα προφιτερολ μονος μου και θα το τσακισω

Fight Back said...

πρεπει να σου πω πως αυτο το word verification ειναι πολυ εκνευριστικο οταν θες να κανεις 30 συνεχομενα κομεντς

Fight Back said...

δηλαδη νιωθω εναν περιορισμο
με πνιγει
ασφυκτιω πως το λενε

Fight Back said...

a επισης καλο πασχα και καλες γιορτες !

proserpina said...

Πωω, τί λες, είσαι ευάλωτη; Εμείς οι ακέραιοι χαρακτήρες δε θα σε ξανακάνουμε ποτέ πια παρέα, ξου ξου!!!

Ωραία η παρομοίωσή σου, σωστηηη :)

(και, συγγνώμην αλλά δεν είδα καλά, με γελάν τα μάτια μου νομίζω: το εν λόγω σουφλέ το έφτιαξε ο μπρο; και στο πάσαρε κιόλας; πάει, χάλασε ο κόσμος)

Gogo said...

@pnp
Ρούφα και λίγο από το δικό μου μεδούλι της ζωής αν δε σου φτάνει σου δικό σου ε..!
;-)

@loop
Ευτυχώς δεν ξέρεις που μένω να μου στείλεις κανά φορτηγό γλυκά, γιατί τότε την έκατσα, και όποιος είναι από κάτω από κει που την έκατσα, δεν παίζει να ξαναβγεί!

@joan
Ωραίο πράμα το κενό ε!!

@trilian
Τουλάχιστον είμαστε κάτι υπέρ και μεις, μάλλον υπεράνω!

@snikolas
Δεν ξέρω βρε Νικόλα, πες μου και συ, όλο δίκιο θα έχω, βαρέθηκα!

@Nuntius
Μα εγώ λέω πως τελικά αυτά δεν είναι και τόσο ωραία όσο νομίζουμε!

Gogo said...

@aggelos spyrou
Εγώ ειδικά όχι, τις θεωρώ πολύ β' γλυκό τις πάστες!

@spyros
Σωστά, εγώ λέω απλά πως τα μεταβολίζω εγώ και νομίζω οι φυσιολογικοί άνθρωποι, n'est pas?

@proserpina
Ω ναι, ο tsouts το εκανε το θαύμα του πάλι!

και τελευταίος ο
Fight back
και σε κούρασε το word verification και μου έκανες μόνο 4..
:-(
Λόγω της γιορτινής μέρας όμως, για την οποία μόλις ενημερώθηκα από τις.. ειδήσεις, θα κάνω και γω οτι μπορώ!
Καλό Πάσχαααα!

YO!Reeka's said...

καλα τα λες. κι εγώ έτσι ήμουν για 2 χρόνια. αλλά δεν με πήρε από κάτω και τελικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά.
το ηθικό δίδαγμα: αφού ζευγαρώθηκα εγώ, όλοι μπορούν χα χα χα

Misirlou Oubliez said...

Εγω παντως σημερα εφαγα νεροβραστα θραψαλα.

Misirlou Oubliez said...

Πριν απο λιγο δηλαδη.

Misirlou Oubliez said...

Πιστευω οτι εκανες πληρεστατη προσεγγιση του θεματος. Σου δινω ολους τους επαινους του κοσμου και τους δικους μου που εχω απο το γυμνασιο και το λυκειο.

Misirlou Oubliez said...

Επισης πρεπει να συμφωνησω με τον fight back πως μερες σαν τη σημερινη πρεπει να απενεργοποιειται το γουορντ βεριφικεησιον για λογους ευκολιας.

Anonymous said...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ..ΠΧ ΜΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΟ ΧΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΝΩ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΓΛΥΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΄΄ΤΕΤΟΙΕΣ'' ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Unknown said...

Γωγώ ωραία τα λες για τη λιγούρα... Τι να κάνεις όμως όταν το πρόβλημα του κόσμου είναι η ανεροξία;;!!

Gogo said...

Καλώς ήρθα!

@Yoreekas
Είσαι η ελπίδα μας, ..ήδα ..ήδα ..ήδα μας (οδ - ήγα μας εεεεε!)

@Misirlou
Με το αρνί πως τα πήγαμε;;;;
Εγώ ήμουν μαλωμένη!

@LOTH
άμα μπλέξουμε και το κουτάλι στη μέση...

@Switchblade Sister
Ανορεξία και μεταφορικά λες; δηλαδή στην πραγματικότητα δεν έχουμε όρεξη ούτε για μετριότητες;;;
Δεν το πιστεύω!

Gogo said...

@γηγενής
Χρόνια πολλά επίσης!
Δεν ισχύει δηλαδή;;
Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που έχουν μπουχτίσει από αυτά;;;
Αδικία...

PS. Nice pic ;-)

Gogo said...

@γηγενής
Υπάρχουν αυτοί που λες, αλλά αυτοί, για τους λόγους που αναφέρεις, είναι εκτός παιχνιδιού. Δηλαδή δεν πρόκειται να σου προσφερθούν να τους φας..
Βέβαια αν εσύ τους κάνεις κέφι να τους φας, δεν θα μπορείς να τους χωνέψεις..
Τουλάχιστον νομίζω αυτές οι περιπτωσεις είναι ευδιάκριτες και μπορείς να τις αποφύγεις!