Sunday, May 25, 2008

Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία... (2)

Σκεφτόμουν σήμερα αυτό που εμείς οι νεολαίοι βλέπουμε τους πιο γέρους πάντα με μια απέχθεια, όχι ως προς το άτομο τους, αλλά ως προς το πως είναι. Αυτό που λέμε το πως καταντάει ο άνθρωπος, όχι μόνο τα γηρατειά, τις καμπούρες, την ασχήμια, τα αχ και τα βαχ, αλλά αυτό που παύεις να είσαι φρέσκος και μοντέρνος, το ισοδύναμο της νεότητας δηλαδή.

Από την άλλη, και αυτοί όταν ήταν νέοι ήταν μοντέρνοι, μια χαρά emo ήταν. Δεν μπορεί, όλοι σκάγατε στα γέλια όταν βλέπατε στις παλιές φωτογραφίες τους γονείς σας με τα μαλλιά σα playmobil οι μπαμπάδες και με τις τζιν φούστες με κεντημένους ήλιους οι μαμάδες. Και τι έγινε και σιγά σιγά και το σταμάτησαν αυτό το χαρούμενο και νεανικό ντύσιμο?

Έπιασαν δουλειές, κάνανε παιδιά, έγιναν μαμά και μπαμπάς, πήραν βαθμούς από το σχολείο, πήγαν το παιδί στο γιατρό, πήραν προαγωγή, έχτισαν σπίτια. Ε και όλα αυτά προστάζουν μια σοβαροφανή εμφάνιση.

Όλο αυτό με απασχόλησε όταν συνειδητοποίησα οτι θα είχε πολύ πλάκα να δούμε πως θα ήταν τα σημερινά emo παιδάκια να γεράσουν και να παραμείνουν emo! Θα είχε πολύ πλάκα, αν και το άσπρο playmobil μαλλί έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία των emo!

Στο πνεύμα όλων αυτών, με κάνουν πολύ ευτυχισμένη, σχεδόν εκστασιάζομαι από το θαυμασμό μου, όποτε βλέπω αυτά τα χαρούμενα "νιάτα" εκεί μπροστά από τον Άλιμο να χαίρονται τη ζωή τους, να την πίνουν ρε παιδί μου με μπόλικο αλατάκι!


Κυρία με τρομερό στράπλες μαγίω, συνοδευόμενο από σούπερ πορτοκαλί κολιέ και καραμαυρισμένη Μάη μήνα, τα λέει με τον αντρούλη της.

Πιο δίπλα, οι φίλες της τα λένε στρωμαστάδα στην παραλία με περιποιημένα τα κεφαλάκια τους! 

Γιατί, για μια ακόμα φορά:
Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία...

8 comments:

proserpina said...

Χαααχαχαχ, την ίδια βόλτα έκανα κι εγώ τη Δευτέρα, και το τι καπη κυκλοφορούσε στη συγκεκριμένη παραλία δε λέγεται. Ήταν όμως μες την τρελλη χαρα, χαλαρααα. Με τα ταπεράκια τους, τα σταυρόλεξά τους, τις ρακέτες τους οι πιο σπορτιφ...Μια χαρά!

PAP DX said...

Και πάλι εύγε για το εξαιρετικό post το οποίο θέτει μια σειρά από υπαρξιακά ερωτήματα όπως :
Πως θα είμαστε εμείς σε πολλά χρόνια από τώρα αν είμαστε όλοι καλά βεβαίως;
Εσύ θα εξακολουθείς να τραβάς φωτογραφίες παπουτσιών στην ουρά της τράπεζας περιμένοντας τη σύνταξη;
Ο toolman θα εξακολουθεί να ακούει Tool?
Εγώ θα μπαίνω στ blog σου και θα σου παραγγέλνω φωτογραφίες με γριές, πλέον μηχανόβιες;

ΥΓ : Πάλι την πάτησα με τη διεύθυνση του blog. Σήμερα αντι για την gogo μου βγήκε ένας τύπος που πουλάει βίβλους και διακυρήσσει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Ελέγχω το gogonutsss, σωστό, 3 s. Πάει λέω, τά παιξε η Γωγώ κάτι της κάνανε οι γιατροί και το έριξε στη θρησκεία. Όλα αυτά στο http://gogonutsss.blogpot.com/. Μονίμως μου ξεφεύγει ένα s. Πρέπει να το κοιτάξω αυτό. Ξέρω, ξέρω, πρέπει να το βάλω στα bookmarks. Αλλά όπως έχω πει είμαι my animals slowly...

snikolas said...

Εκεί που είσαι ήμουν εκεί που είμαι θα έρθεις μου έλεγε η γιαγιά μου!

Jason said...

Μα δεν είχαν αυτοί τα μαλλιά σαν playmobil, τα playmobil φτιάχτηκαν με μοντέλο το μέσο άνθρωπο της εποχής!

Gogo said...

@proserpina
αντε να έρθει η ώρα μας! :)

@papdx
Μακάρι να ζούμε και ας είμαστε στα χάλια που περιγράφεις! χιχι!
Ρε τι τραβάς ο άμοιρος με το λινκ! χαχα, τρομερό το άλλο σαιτ!

@snikolas
Αχ μακάρι να έρθω πες της γιαγιάς σου!

@jason
Σωστοςςςςςςς

tzo said...

Ααααχ κάθε ηλικία τελικά έχει και τα καλά τις το μόνο που μένει είναι να τα απολαμβάνουμε!

nuntius said...

Έτσι, όχι σαν εμάς που γεράσαμε πρίν την ώρα μας...

Gogo said...

@allitnil
Πέστα χρυσόστομηηηη!

@nuntius
Βλέπω ήδη τις πρώτες ρυτιδες γμτ μου! Λίφτινγκ επειγόντως θέλει η νεολαία!