Wednesday, April 18, 2007

Αίγινα σε μια μέρα!

Τελικά, αν είσαι Αθήνα, σε πιάσει πολύ έντονη όρεξη για εκδρομή και θες να βρεις ένα τρόπο να αλλάξεις παραστάσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, γίνεται!

Το θέμα είναι η απόφαση και το μόνο που σου χρειάζεται είναι μια ελεύθερη μέρα! (Έλα, όλη την έχουμε, έστω το σκ!)

Κυριακή πρωι στο λιμάνι του Πειραιά και όλα δείχνουν πως όσο περισσότερο μένουμε στην Αθηνούλα τόσο περισσότερο παράταιροι δείχνουμε οπότε... καλή απόφαση πήραμε!

Εντάξει, μην περιμένετε να πάθετε τη φρίκη τη ζωή σας με την ομορφιά της Αίγινας. Θα συναντήσετε όμως οτι ακριβώς έχετε ανάγκη να δείτε σε μια τόσο σύντομη απόδραση.
Ένα γραφικό λιμάνι, θαλασσίτσα, τα παραδοσιακά αλογάκια και γενικά ωραίες γωνιές...



Τα σοκάκια της Αίγινας εξαντλούνται, από άποψης εμπορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, στην πρώτη παράλληλη ως προς το λιμάνι οδό. Εκεί, βρήκαμε ένα κλειστό, σε σχέση με τη θέα, αλλά ανοιχτό σε σχέση με τον ουρανό, καφέ. Όπως βλέπετε και στην πετσετούλα από τη σοκολάτα μου, λέγεται καφέ "Αυλή". Πάρα πολύ ωραίο στυλάκι, έτσι καλλιτεχνικούλι, ίσως και να απευθύνεται και σε ξένους επισκέπτες - τουρίστες πιο πολύ.



Παρόλα αυτά, έμοιαζε το τέλειο μέρος για να χαλαρώσεις, να χωνέψεις τα μεζεδάκια που έφαγες σε ταβερνάκι στην παραλία και να δέσεις όλα τα βραχιολάκια (στη φωτό, εγώ είμαι η "πράσινο - ροζ", κιτςςςςς) που πήρες από τοπικά μαγαζάκια, έτσι, για την τιμή των όπλων και για αναμνηστικό βρε κουτά!

tip 1: Θες μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά με το κανονικό πλοίο για να πας Αίγινα. Δηλαδή, πολύ λιγότερο από το να πας στην παραλιακή, να βρεις να παρκάρεις και να βρεις και να κάτσεις μετά για ένα καφέ, κυρίως όταν είναι Κυριακή! Και είναι άλλο πράμα η βόλτα με το καραβάκι εεε!

tip 2: Τα πλοία φεύγουν σχεδόν κάθε μισάωρο και το τελευταίο της επιστροφής νομίζω ήταν στις 9 και μισή. Επίσης, μην ξεχνάτε και τις λίγο μακρύτερες, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες εναλλακτικές του Πόρου και της Ύδρας!

6 comments:

Anonymous said...

Το ποτήρι του καφέ γιατί είναι ανάποδα;

GouRouni said...

Σου πάει το ροζζζζζζζζ


ροζζζζζζζ γουρούνος :P

Aggelos Spyrou said...

Αίγινα? Έγινε!!! 0:)

nuntius said...

Ζουλεύω...
PS. Εγώ το βρήκα σούπερ το περικάρπιο.

nuntius said...

Χρόνια σας πολλά και καλά!

Gogo said...

@titanas
Για να μπορείτε να διαβάζετε πιο εύκολα το Αυλή και να μη στρίβετε τα λαιμουδάκια σας και κυρίως επειδή I am a girl that needs therapy...

@gourouni
Μερσί!!!

@aggelos spyrou
Θα γίνει αν πάτε και σεις!

@nuntius
Ευχαριστώ πολύ βρε!
Και για το περικάρπιο (το πέρασα για ξηροκάρπιο, διαβάζοντας βιαστικά, και έκανα συνεριμούς: ξηροκάρπιο, φυστίκια, Αιγίνης κλπ.. δεν είμαι καλά σας λέω) και για τις ευχέεεςςς!!!