Thursday, January 18, 2007

Κόψτε αυτό το σήριαλ!

Επεισόδια και πάλι χτες στο κέντρο της Αθήνας και αυτή η ιστορία έχει καταντήσει πραγματικά σήριαλ…
Υποτίθεται πως η λογική αυτών των διαδηλώσεων είναι να ταράξουν τα νερά και να δώσουν ένα μήνυμα. Πλέον έχουν γίνει τόσο τετριμμένες και αναμενόμενες που θα είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο αν είχαν ένα θανατηφόρα ειρηνιστικό προφίλ.

Εγώ προσωπικά, έχω κατασυνηθίσει να βλέπω εικόνες σαν αυτή φεύγοντας από τη δουλειά.

Και πραγματικά δεν το κάνω επίτηδες, αλλά πάλι για τη Γερμανία θα μιλήσω.
Τελικά η πραγματικότητα από μόνη της δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι εκεί δείχνουν την αρχή για πολλές αλλαγές (καλές και κακές) που θα έρθουν σιγά - σιγά στην καθημερινότητα μας.

Διάβασα στις εφημερίδες πως υπάρχει ιστοσελίδα (www.erento.com δεν καταλαβαίνω λέξη, είναι στα γερμανικά) μέσω της οποίας μισθώνονται εθελοντές διαδηλωτές κάθε ηλικίας για να μετάσχουν σε κοινωνικές ή πολιτικές συγκεντρώσεις. Νοικιάζονται με την ώρα ή με τη μέρα (άραγε και με τις καρπαζιές?) και με κόστος 10 έως 30 ευρώ την ώρα ή 145 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές κυμαίνονται καθώς υπάρχει δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων χαρακτηριστικών διαδηλωτών ανάλογα με το βάρος, το ύψος, τη γλώσσα ομιλίας… Φτιάχνεις δηλαδή το προφίλ των ανθρώπων που θα διαδηλώσουν.

Το site προμηθεύει επίσης ντουντούκες, ειδικά οχήματα και στολές (σε περίπτωση που δεν είσαι και τόσο οργανωμένος) ενώ διακατέχεται και από κοινωνική ευαισθησία λέει καθώς δε μισθώνει διαδηλωτές για να συμμετάσχουν σε ρατσιστικές ή ξενοφοβικές συγκεντρώσεις.

Οκ, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι πλέον χάνεται το νόημα της πλειοψηφίας και άρα της δημοκρατίας. Εξαγορά ουσιαστικά της στάσης ζωής μας, παραπλάνηση της πραγματικότητας και κατευθυνόμενη καθοδήγηση των πραγμάτων, απλό marketing!

Το ζήτημα είναι με ποιό νομικό πλαίσιο θα διασφαλιστεί το πραγματικά «ζωής και θανάτου» δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την αντίδραση τους και τη θέση τους απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας…

11 comments:

Λύσιππος said...

Μια λέξη χαρακτηρίζει αυτά τα άτομα: κωλόπαιδα.

Anonymous said...

Σσσοκ! Είναι τρελλοί αυτοί οι Γερμανοί!

Anonymous said...

Αν είναι λέει????? Ακου εκει 145 ευρω! τόσα βγάζω σε μια βδομάδα!

Anonymous said...

Δεν το βρισκω απαραιτητα τοσο κακο οσο το παρουσιαζεις. Οι πολλοι δεν εχουν παντα δικιο, και αν καποιοι λιγοι το εχουν, δεν ειναι τοσο κατακριτεο να κανουν οτι μπορουν για να γινουν πολλοι για να ακουστουν.
Γενικως ειμαι της αποψης οτι τα μεσα ενημερωσης παιζουν μεγαλυτερο ρολο σ'αυτα τα πραγματα και αυτος ο ρολος δεν ειναι φυσικα ξεκα8αρος

snikolas said...

Δηλαδή αν ρωτήσεις ένα γερμανάκι τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει υπάρχει περίπτωση να σου απαντήσει: Διαδηλωτής! :)

Gogo said...

@Lisippos
Tha borouses na to peis kai auto...

@Proserpina
E ma nai! (Oh mon Dieu!)

@Mogwai
Ase, ama erxisoume na kanoume tetoies anagwges...

@Fight back
Den to dexomai, akoma kai an exoun dikio autoi oi ligoi pou les. Prokeitai gia parapoiisi tis eikonas tis koinis gnwmis, kati to opoio einai to ligotero adiko... Etsi kai oi ligoi xanoun to dikio tous. Den einai auti i swsti odos gia to dikaio..

@Snikolas
Nai, prepei na to exoun kai sto mathima epaggelmatikou prosanatolismou!

;-)

Trilian said...

χαχα... ελα ρε συ απίστευτο! Τελικά τα παιδιά στα εξάρχεια έχουν μέινει πολύ πίσω...

Trilian said...

ρε συ Γωγω απορία: γιατί με το που ανοίγει το blog σου εμφανίζεται η πρώτη παράγραφος και μετά την τρώει η μαρμάγκα; γιατί πάντα πρέπει να χάνω την αρχή;

nuntius said...

Απο τη μία θα συμφωνήσω με τον Fight back. Απο την άλλη, όπως έλεγε και η λατρεμένη μου Κατερινούλα χρόνια πρίν "επαγγελματίες επαναστάτες". Σημεία των καιρών...

Gogo said...

@Trilian

I Ellada opws panta pisw!
Oso gia to parapono sou, gmt den kserw giati, katw leei kai oti iparxei sfalma sti selida, den kserw ti patata exw kanei!
Monima, gia na deis tin arxi twn post prepei na epilekseis tin perioxi sa na itheles na kaneis copy paste!

@Nuntius
Megeia ti photo!

Anonymous said...

trillian θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, τα παιδάκια αυτά δεν είναι καθόλου πίσω απλά δεν πληρώνονται τόσα πολλά (μιας και δουλεύουν με μισθούς ελλάδας) και δε πληρώνονται απ' τους διαδηλωτές αλλά απ την ασφάλεια.
Επάγγελμα : προβοκάτορας....
(ωχ ωχ τι θ' ακούσω τώρα)